OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie BREAKING | Competities amateurvoetbal niet hervat BREAKING | Tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland vanwege coronacrisis OFFICIEEL | Olympische Spelen beginnen volgend jaar op 23 juli Van Dongen fel: ''Vrouwenvoetbal wordt gezien als maatschappelijk project''

Dekker: ''Japan heeft van die vervelende kleine speelsters''

0
Dekker: ''Japan heeft van die vervelende kleine speelsters''

De OranjeLeeuwinnen ontmoeten vanavond in de strijd om een plek in de kwartfinales Japan. Maar wat verwachten de speelsters van de tegenstander van vanavond?

"Japan staat al jaren aan de top, maar de rest van de landen heeft zich goed doorontwikkeld", zegt Lieke Martens in gesprek met De Telegraaf. Ze is van mening dat Japan een zware tegenstander blijft. "Maar ik heb er veel vertrouwen in dat we iets moois kunnen laten zien."

Anouk Dekker is het met Martens eens: "Ze lijken iets kwetsbaarder dan in 2015. Het is nog steeds een goed team, maar ze hebben zwakheden en daar moeten we ons op focussen", vertelt de verdedigster, die weet dat Japan technische en vlugge speelsters heeft.

"Ze hebben van die vervelende kleine speelsters. Soms denk ik: hoe moet ik mijn lichaam nou gebruiken?", aldus Dekker. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!