''Als Japan doet wat zij goed kunnen, zijn zij wereldtop''

0
''Als Japan doet wat zij goed kunnen, zijn zij wereldtop''

Vier jaar geleden werden de OranjeLeeuwinnen op het WK in Canada in de achtste finales uitgeschakeld door Japan. Vanavond staan beide ploegen opnieuw tegen elkaar.

Veel van de speelsters die in 2015 voor Japan speelden, zijn inmiddels gestopt, zo weet Frank Wielaard. "Ze proberen nu weer op dezelfde manier te spelen als toen, maar in de tussentijd hebben ze van alles geprobeerd om het anders te doen", zegt hij in gesprek met de NOS.

Volgens Wielaard zit Japan nu in de afrondende fase: "Je ziet weer de contouren van het Japan zoals het in 2015 en 2011 was." De commentator noemt de opbouw van de tegenstander ontregelen als één van de kwaliteiten van de Japanners.

"Dat lukt dit WK soms wel, maar soms ook helemaal niet en dan loop je er zo doorheen. Als het wel lukt, kunnen ze van iedereen winnen, als het niet lukt, worden ze verslagen", vervolgt Wielaard, die ziet dat Japan moeite heeft met scoren. "Iemand die in de zestien bereikt kan worden en alles tussen de palen schiet, hebben ze niet."

De commentator schat de kansen voor Oranje in op 50-50. "Ik denk dat men zich heel erg vergist in hoe goed Japan kan zijn. Als zij doen wat zij goed kunnen, zijn zij wereldtop. Wij moeten dat nog maar laten zien", besluit Wielaard.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!