GroenLinks roept FC Utrecht op tot vrouwenteam: ''Ontwikkel een visie''

0
GroenLinks roept FC Utrecht op tot vrouwenteam: ''Ontwikkel een visie''

Julia Kleinrensink, GroenLinks-raadslid in de gemeente Utrecht, roept op tot professioneel vrouwenvoetbal in Utrecht. Ze hoopt dat FC Utrecht weer met een vrouwenteam komt, zo schrijft ze in haar column.

"Maar liefst 12.000 juichende supporters kwamen naar Lepelenburg of stonden feestvierend langs de singel om de leeuwinnen in het zonnetje te zetten. Speelster Shanice van de Sanden werd met veel enthousiasme onthaald als Utrechtse trots", doelt Kleinresink op de huldiging van de OranjeLeeuwinnen twee jaar geleden na de EK-winst.

In Utrecht is vrouwenvoetbal de snelst groeiende tak van sport, schrijft het raadslid. "Maar Utrecht kent geen professioneel vrouwenvoetbal. En – wat mij nog meer verbaast - het kent alleen een talentprogramma voor jongens, niet voor meisjes."

Ze vindt dat meisjes met talent net zoals jongens een kans verdienen om dit te ontwikkelen. "FC Utrecht laat dus een mooie kans liggen door geen vrouwenteam te hebben", vervolgt Kleinrensink.

Ze gaat in op het eigen manifest van FC Utrecht, waarin staat dat de club moet groeien en oprecht betrokken is bij 'alles wat er om ons heen gebeurt'. "Wat houdt FC Utrecht dan tegen? Vermoedelijk geld. Ooit was er een vrouwenteam dat gestopt is toen het financieel slechter ging met de club. Maar tijden zijn veranderd", weet Kleinrensink.

Ze besluit: "Ontwikkel een visie op de Eredivisie en start alvast met het openstellen van het talentprogramma voor meisjes. Zorg dat Utrecht trots kan zijn. Want Utrecht verdient haar eigen Utrechtse OranjeLeeuwinnen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!