Uitslag | Winteraanwinst Stolze bezorgt FC Twente winst op Ajax Hoogsteder selecteert 21 speelsters voor oefeninterlands Oranje O23 Oranje O19 reist met 23 speelsters af naar Spanje voor oefenduels Wiegman duidelijk: ''Er kan een streep door deelname aan de Spelen'' Weerden vol vertrouwen: ''We zijn in de race voor alle prijzen''

Wiegman blikt vooruit: ''We moeten Japan pijn doen in de rug''

( 0 reacties)
Wiegman blikt vooruit: ''We moeten Japan pijn doen in de rug''

De OranjeLeeuwinnen nemen het vanavond in de achtste finale van het WK op tegen Japan en bondscoach Sarina Wiegman ziet het als een grote uitdaging, zo vertelt ze voor de camera van OnsOranje.

"Vier jaar geleden hebben we ook tegen ze gespeeld, ook de achtste finale. Ik denk dat wij een heel stuk beter zijn geworden in vier jaar tijd. En zij zijn ook nog steeds een topland", weet Wiegman.

"Ik verwacht een wedstrijd die heel spannend zal worden en waarbij het heel gelijkwaardig is. Japan is een heel technischvaardig en dynamisch team. En wij zijn natuurlijk hartstikke gevaarlijk met heel veel snelheid voorin", zegt de bondscoach.

Japan is volgens haar een heel gedisciplineerd land. "Er zijn behoorlijk wat kleine speelsters, maar heel wendbaar en vlug. Heel vaardig, ze kunnen links en rechts wegdraaien. En ze bewegen heel goed tussen de linies. We moeten zorgen dat we goed als team verdedigen en ze vervolgens pijn doen in de rug", aldus Wiegman.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!