''Als ik daarna met Van Dongen moet praten, dan verstaat zij mij niet''

0
''Als ik daarna met Van Dongen moet praten, dan verstaat zij mij niet''

Met drie OranjeLeeuwinnen is Noord-Brabant goed vertegenwoordigd op het WK in Frankrijk. Daniëlle van de Donk, Jackie Groenen en Kika van Es gingen in gesprek met Omroep Brabant over hun onderlinge band en de band met de provincie.

Na de gewonnen EK finale in 2017 kwamen de drie Brabanders in polonaise de kleedkamer uit en langs de wachtende pers. "Dat was geen toeval", volgens Van Es. "Als er een feestje is, staan wij vooraan." Van de Donk beaamt dat. "Geen verrassing toch?"

De speelsters hebben een sterke band. "Brabanders onderling trekken altijd een beetje naar elkaar toe. We kennen elkaar al jaren", legt Van de Donk uit. "Met Kika en Daan hebben we zo ons eigen taaltje met eigen dialect. Daar komen wel eens platte dingen uit, maar dat is toch leuk", vertelt Groenen. Dit leidt echter ook tot grappige situaties. "Als ik daarna dan weer gewoon met bijvoorbeeld Merel van Dongen moet praten, kan zij mij niet verstaan", lacht Van de Donk.

Daarnaast hebben ze ook een sterke band met de provincie. "Ik ben gewoon heel trots dat ik uit Brabant kom en dat ik Brabant mag vertegenwoordigen in het Nederlands elftal", vertelt Van de Donk. "Ik hoop dat wij met z'n drieën heel veel jonge meisjes inspireren en motiveren om ook te gaan voetballen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!