Uitslag | Winteraanwinst Stolze bezorgt FC Twente winst op Ajax Hoogsteder selecteert 21 speelsters voor oefeninterlands Oranje O23 Oranje O19 reist met 23 speelsters af naar Spanje voor oefenduels Wiegman duidelijk: ''Er kan een streep door deelname aan de Spelen'' Weerden vol vertrouwen: ''We zijn in de race voor alle prijzen''

''Ik denk dat Vivianne Miedema dan nog meer steun krijgt''

( 0 reacties)
''Ik denk dat Vivianne Miedema dan nog meer steun krijgt''

De OranjeLeeuwinnen nemen het dinsdagavond tijdens het WK in Frankrijk op tegen Japan en René Roord vindt het jammer dat Jill Roord waarschijnlijk weer op de bank begint. De technisch manager van FC Twente Vrouwen toont echter wel begrip voor de keuzes van Sarina Wiegman. 

"Ik kan er wat van vinden en dat vind ik ook wel", legt hij uit op de website van RTV Oost. "De bondscoach houdt zich vast aan haar geraamte van twee jaar terug. Dat is een keuze en dat is haar goed recht om zo te kiezen. Zo lang het goed gaat heeft ze gelijk", benadrukt René Roord. 

Toch is 'Roord senior' van mening dat Jill een basisplaats heeft verdiend. "Ik denk dat ze dat met haar invalbeurten bewezen heeft", blikt hij terug. "Ze voegt aan aanvallende zin iets meer toe aan het elftal. Ik denk dat Vivianne Miedema dan nog meer steun krijgt", aldus René Roord.

Of Nederland de kwartfinale gaat halen? "Dat verwacht ik wel", reageert hij. "Ik heb de laatste wedstrijd tegen Engeland gezien. Toen kreeg ik niet zo'n bijster goede indruk van Japan. We moeten ze niet onderschatten, maar ik denk dat Oranje met 2-0 wint", voorspelt René Roord. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!