Van Dongen ambitieus: ''Bondscoach worden lijkt me fantastisch''

0
Van Dongen ambitieus: ''Bondscoach worden lijkt me fantastisch''

Merel van Dongen is momenteel nog druk bezig met voetballen, maar de verdedigster denkt ook alvast na over het leven na het voetbal. Wat ze zou willen doen nadat ze haar voetbalschoenen aan de wilgen heeft gehangen?

"Het lijkt me ontzettend leuk om voor de FIFA te gaan werken, om misschien wel iets te gaan doen om het vrouwenvoetbal te blijven ontwikkelen", vertelt Van Dongen in een Q&A met de NOS. "Ik heb een aantal ideeën waarvan ik nu al denk: dit zou kunnen, dat zou kunnen. Ik spreek nu Spaans, Engels en Nederlands en ik heb ook gestudeerd, dus als ik dat kan combineren allemaal met mijn psychologie-achtergrond en het ontwikkelen van vrouwenvoetbal, dan zie ik mezelf nog wel een keer bij de FIFA werken."

Maar de verdedigster ziet zichzelf ook wel coach worden: "Het lijkt me fantastisch om bondscoach te worden. Het lijkt me ook fantastisch om bondscoach van de mannen te worden eerlijk gezegd. Dat lijkt me ook heel vet, om een mannenteam te coachen. Ik denk dat dat prima kan. Bondscoach van de vrouwen worden lijkt me ook fantastisch." 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!