Van de Donk lovend: ''Japan speelt als FC Barcelona''

0
Van de Donk lovend: ''Japan speelt als FC Barcelona''

De OranjeLeeuwinnen nemen het in de achtste finale van het WK op tegen Japan. Vier jaar geleden werd Oranje uitgeschakeld door Japan op het WK in Canada.

"Er zijn revanchegevoelens, we willen gewoon winnen. Vorige keer is dat niet gelukt, ik hoop dat het nu wel lukt. Het speelt niet zo zeer mee. Het is een nieuw toernooi en dus zijn er nieuwe kansen", zegt Daniëlle van de Donk op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd.

Ze is lovend over Japan: "Ik denk dat Japan als FC Barcelona speelt. Ze zijn goed in positiespel. We moeten kalm blijven en proberen om balbezit te houden. We zullen geduldig moeten zijn", denkt de middenveldster.

Oranje wordt dinsdag gesteund door zo'n 2.000 Oranjefans. "Ik vind dat fijn 2.000 mensen komen. Het is een behoorlijk eind om te reizen. Daar ben ik dankbaar voor", zegt Van de Donk, die wel denkt dat de Leeuwinnen het gaan merken dat het een stuk minder supporters zijn dan de afgelopen wedstrijd. "Misschien kunnen we nu elkaar een keer verstaan op het veld", lacht ze.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!