Wiegman heeft 'luxe keuzes': ''Morgen weten jullie het''

0
Wiegman heeft 'luxe keuzes': ''Morgen weten jullie het''

De OranjeLeeuwinnen treffen morgen in de achtste finales van het WK Japan. Bondscoach Sarina Wiegman heeft wat lastige keuzes te maken.

Over haar opstelling wilde de bondscoach nog niet kwijt, maar alle 23 speelsters zijn fit en kunnen spelen. Dus ook Stefanie van der Gragt, waardoor Wiegman met Van der Gragt, Dominique Bloodworth en Anouk Dekker drie opties heeft voor de twee posities van centrale verdediger.

"We wegen de voors en tegens tegen elkaar af. We kijken naar Japan en wegen alles af. Het is lastig", zo geeft Wiegman aan tijdens de persconferentie. "Ze hebben alledrie hun niveau gehaald. Het is een luxe en moeilijke keuze, maar ik hoop dat ik nog veel van die keuzes mag maken. Morgen weten jullie het", zei de bondscoach.

Ze voorspelt een 'gelijkopgaande strijd'. "Japan is een toptegenstander. Ze zijn heel vaardig, dynamisch en draaien makkelijk. Ze spelen goed tussen de linies. Dan zullen wij goed moeten staan. Ook wij hebben kwaliteit en zijn behoorlijk gegroeid in vier jaar. Het is een enorme uitdaging om tegen ze te spelen."

Wiegman heeft niet alleen centraal achterin een luxe keuze, maar ook voorin, zo zegt de bondscoach. "Lineth Beerensteyn moet vooral doorgaan met waar ze mee bezig is. Ze doet het goed, zit goed in haar vel en is topfit. Ze brengt energie en heeft het tot nu toe goed gedaan."

"Maar, het is anders als je een wedstrijd begint. Wij weten allemaal dat de wereld veranderd is, ons team is goed geanalyseerd. Shanice brengt veel diepgang, Martens is balvast en en brengt diepgang. Maar tegenstanders sluiten bijvoorbeeld Martens heel erg in, door dubbele dekking, en er worden snelle backs neergezet."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!