PSV neemt na dit seizoen afscheid van ervaren middenveldster OranjeLeeuwinnen doen financiële bijdrage aan steunpakket voor clubs BREAKING | FIFA: WK Onder 20 uitgesteld vanwege coronavirus Contractnieuws uit Amsterdam: Ajax deelt twee contractverlengingen uit OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie

VS tegen Thailand meest besproken WK-wedstrijd op Twitter tot nu toe

0
VS tegen Thailand meest besproken WK-wedstrijd op Twitter tot nu toe

De sensatie van elk doelpunt, de extase van de overwinning en de recordbrekende momenten - de Women's World Cup heeft mensen over de hele wereld naar Twitter gebracht om elk bloedstollend moment te delen.

Nu de groepsfase is afgerond, is het tijd voor een recap. De statistieken laten zien hoe het gesprek zich sinds het begin van de wedstrijden op Twitter heeft ontvouwen.

Meest besproken wedstrijden
Op Twitter was de wedstrijd tussen de VS en Thailand de meest besproken wedstrijd tijdens de groepsfase. Hier is de top vijf van meest besproken wedstrijden:

 1. VS tegen Thailand
 2. Brazilië tegen Jamaica
 3. Australië tegen Brazilië
 4. Italië tegen Brazilië
 5. VS tegen Chili

Top momenten
Met de VS tegen Thailand als topwedstrijd van de groepsfase, is het logisch dat twee van de top vijf momenten uit deze wedstrijd komen. Echter staat de grandioze winst van Brazilië op Jamaica op de eerste plaats. Ook het recordbrekende doelpunt van Marta staat in de top vijf. Op dat moment verzegelde zij haar status als topscorer in de geschiedenis van het WK voetbal voor zowel mannen als vrouwen.

Cristiane voltooit de hattrick met haar derde doelpunt van de wedstrijd, Brazilië krijgt zo een 3-0 voorsprong op Jamaica.
Cristiane scoort in de 38e minuut van de wedstrijd een doelpunt; Brazilië krijgt een 2-0 voorsprong op Australië.
Carli Lloyd scoort in de blessuretijd een doelpunt om de VS een 13-0 voorsprong te geven op Thailand.
Marta scoort haar 17e doelpunt tijdens een WK en wordt zo topscorer in de geschiedenis van het WK voetbal voor zowel mannen als vrouwen.
Mallory Pugh scoort in de 84e minuut een doelpunt en bezorgt de VS een 11-0 voorsprong op Thailand. 

Top spelers
De Braziliaanse Marta is tot nu toe de meest genoemde speler op Twitter, gevolgd door de Amerikaanse Alex Morgan en de Braziliaanse Cristiane Rozeira.

 1. Marta Vieira da Silva (Brazilië)
 2. Alex Morgan (VS)
 3. Cristiane Rozeira (Brazilië)
 4. Megan Rapinoe (Verenigde Staten)
 5. Claudia Endler (Chili)

Top teams
Het is geen verrassing dat de Amerikaanse en Braziliaanse teams aan de top van het klassement staan als het gaat om de meest getweette teams tijdens het WK vrouwenvoetbal.

 1. VS
 2. Brazilië
 3. Argentinië
 4. Engeland
 5. Frankrijk 
Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!