PSV neemt na dit seizoen afscheid van ervaren middenveldster OranjeLeeuwinnen doen financiële bijdrage aan steunpakket voor clubs BREAKING | FIFA: WK Onder 20 uitgesteld vanwege coronavirus Contractnieuws uit Amsterdam: Ajax deelt twee contractverlengingen uit OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie

Van Veenendaal: ''Tja, ik zou mezelf er niet afhalen''

0
Van Veenendaal: ''Tja, ik zou mezelf er niet afhalen''

Het Nederlands elftal begint dinsdagavond aan de knock-outfase op het WK. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman staat in de achtste finales tegenover Japan.

Sari van Veenendaal staat onder de lat bij de OranjeLeeuwinnen en maakt zich geen zorgen als het aankomt op strafschoppen. Ze vindt zichzelf wel een penaltykiller. "Dat denk ik wel", zegt Van Veenendaal in het Algemeen Dagblad. "Maar wel met een 'maar'. Ik vind dat de regels zodanig zijn aangepast dat het een keeper lastiger wordt gemaakt."

Meerdere strafschoppen werden dit WK opnieuw genomen, omdat de keepster niet met minstens één voet de lijn aanraakte. "De regels zijn niet nieuw, maar worden nu strikt nageleefd. Dat hebben we kunnen zien", aldus de keepster. "Je kunt nu pas later 'weggaan', waardoor je een kleiner bereik hebt. Maar als je naar de statistieken kijkt, kan ik wel een penalty stoppen."

De basis daarvoor werd gelegd bij FC Twente, waar Van Veenendaal van 2010 tot 2015 speelde. "Sander Boschker is voor mij de grondlegger op het gebied van penalty's", vertelt Van Veenendaal. "Hij heeft mij echt specifiek geleerd hoe het gaat met strafschoppen. Over de aanloop, bijvoorbeeld. Je ziet dat het méér is dan het moment dat de penalty genomen is. Het is het hele plaatje eromheen."

"Sander vertelde erover en daarna ging ik dingen toepassen in trainingen. Hij is de eerste trainer onder wie ik een penaltyserie won. En vanaf dat moment ging ik ook meer strafschoppen stoppen. Daar heeft hij bij FC Twente een grote rol in gespeeld", aldus Van Veenendaal, die dan ook niet op een 'Tim Krul-scenario' rekent op het WK. "Tja, ik zou mezelf er niet afhalen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!