OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie BREAKING | Competities amateurvoetbal niet hervat BREAKING | Tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland vanwege coronacrisis OFFICIEEL | Olympische Spelen beginnen volgend jaar op 23 juli Van Dongen fel: ''Vrouwenvoetbal wordt gezien als maatschappelijk project''

Folkertsma mist WK: ''Diep van binnen wist ik dat het seizoen voorbij was''

0
Folkertsma mist WK: ''Diep van binnen wist ik dat het seizoen voorbij was''

Sisca Folkertsma is een gewaardeerde kracht bij FC Twente en de middenveldster maakte al enkele keren haar opwachting in Oranje. Ze is echter niet mee naar het WK vanwege een zware knieblessure.

De wedstrijd tegen Ajax op 23 maart zorgde ervoor dat haar wereld stil kwam te staan. "Ik weet nog precies wat er gebeurde. Het was de 36e minuut. Ik wilde wegdraaien, maar mijn voet bleef vaststaan op het veld. Ik voelde iets knappen, maar voelde geen pijn", blikt Folkertsma terug in het Friesch Dagblad.

Ze speelde nog door, maar op een gegeven moment zakte de middenveldster door haar knie heen. "Toen wist ik zeker dat ik van het veld af moest", zegt ze. Folkertsma hoopte dat dat schade mee zou vallen, maar ze bleef realistisch. "Diep van binnen wist ik dat het seizoen voorbij was. Ik hield rekening met het ergste, dan kon het alleen maar meevallen."

Het viel niet mee, want het ergste scenario kwam uit: een MRI-scan wees uit dat haar kruisband in de linkerknie afgescheurd was. Het herstellen van de blessure duurt ongeveer een jaar volgens de artsen. "Een blessure komt nooit op een goed moment, maar dit is qua timing wel het slechtste tijdstip", doelt ze op het eindtoernooi in Frankrijk. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!