Engeland rekent af met Kameroen, Frankrijk kent moeite met Brazilië

Engeland en gastland Frankrijk hebben zich zondag bij de kwartfinalisten van het WK gevoegd. Engeland versloeg Kameroen met 3-0, terwijl Frankrijk moeite kende met Brazilië.

Na een kwartier spelen kwam Engeland op voorsprong via een indirecte vrije trap, die benut werd door Steph Houghton. In de blessuretijd van de eerste helft verdubbelde Ellen White de marge.

Kameroen leek nog wel wat terug te doen, maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Uiteindelijk besliste Alex Greenwood de wedstrijd: 3-0.

Later op de avond had Frankrijk een verlenging nodig tegen Brazilië. Het gastland kwam na rust op voorsprong via Valérie Gauvin. Tien minuten later tekende Thaisa voor de gelijkmaker en dus volgde er na 90 minuten een verlenging.

In die verlenging scoorde captain Amandine Henry uiteindelijk de winnende.