VIDEO | Duitsland wint simpel, Noorwegen naar kwartfinale na strafschoppen

0
VIDEO | Duitsland wint simpel, Noorwegen naar kwartfinale na strafschoppen

De eerste twee kwartfinalisten zijn bekend. Duitsland wist zaterdag met 3-0 te winnen van Nigeria, terwijl Noorwegen op strafschoppen te sterk was voor Australië.

Duitsland kwam in de 20e minuut op voorsprong via Alexandra Popp. Sara Däbritz verdubbelde zeven minuten later vanaf de penaltystip de marge. Uiteindelijk stelde Lea Schüller vlak voor tijd de zege veilig: 3-0.

Later op de avond volgde het spektakelstuk tussen Noorwegen en Australië. Na een half uur spelen kwamen de Noren op voorsprong via Isabell Herlovsen. Beide ploegen waren enorm aan elkaar gewaagd.

Er volgden dus ook voldoende kansen over en weer, al kreeg Noorwegen de betere mogelijkheden. In de 83e minuut maakte Elise Kellond-Knight de 1-1, waardoor we gingen verlengen.

Ook in die verlenging kreeg Noorwegen kansen om het duel naar zich toe te trekken. Dat gebeurde echter niet, waardoor een strafschoppenserie nodig was om een winnaar aan te wijzen.

Noorwegen nam de penalty's uiteindelijk beter, mede doordat Sam Kerr over schoot en Emily Gielnik haar strafschop gepakt zag worden door keepster Ingrid Hjelmseth.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!