Van de Donk vol vertrouwen: ''We gaan Japan pakken''

0
Van de Donk vol vertrouwen: ''We gaan Japan pakken''

Daniëlle van der Donk was misschien wel één van de besten van het veld tegen Canada (2-1 winst, red.). De speelster gooide er zelfs nog een omhaal uit.

"Het mocht niet zo zijn. Ik zag die bal precies over dat meisje heen vallen en het enige wat ik kon doen was een omhaal. Het ging zo snel dat ik het maar gewoon deed en ik raakte hem ook zó lekker. Jammer dat de bal er niet in ging. Maar goed, twee anderen scoorden wel en we hebben gewonnen", begint Van de Donk in gesprek met Voetbal International.

Van de Donk was blij met haar eigen optreden tegen zo'n sterke tegenstander. "We speelden tegen een goede tegenstander. Ik zat goed in mijn spel en kwam goed in de duels. Ik heb een stuk minder gerend, al ben ik er wel helemaal aan. Soms moet je terug naar de basis gaan en dat heb ik vandaag gedaan", aldus de middenvelder, die nog even dacht de mooiste goal van het toernooi te gaan maken. Haar omhaal ging echter nipt over. Komende dinsdag wacht Japan in de achtste finales.

"Vier jaar geleden was Japan ontzettend goed en tikten ze ons weg. Maar er zijn wat oudere spelers van topklasse met pensioen, dus dat gaat nu niet gebeuren. Wij moeten hun niet laten tikken en in hun spel laten komen. Ik vind die nummer 8 (Mana Iwabuchi, red.) echt een geweldige voetballer. Ik denk dat ze tegen mij staat dus ik moet er lekker kort op zitten. We gaan ze pakken", aldus Van de Donk.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!