Wiegman: ''Tegen Canada worden we meer in structuur geduwd''

0
Wiegman: ''Tegen Canada worden we meer in structuur geduwd''

Sarina Wiegman heeft met haar ploeg een geweldige serie op het WK neergezet. De OranjeLeeuwinnen hebben maar liefst negen punten gehaald uit drie wedstrijden, in zeker niet de gemakkelijkste poule, weet Wiegman.

"Tegen Canada, de nummer vijf van de wereld, worden we meer in een structuur geduwd. Ik vond dat wij als team beter stonden", legt Wiegman uit bij de NOS. "Er was veel strijd. Dat kunnen we ook leveren als de veldbezetting goed is. Daar ben ik heel blij mee."

De trainer wilde ook nog even toelichten waarom Kika Van Es werd vervangen voor Merel van Dongen. "Zij bracht dingen waar we op hoopten. We wilden meer naar voren voetballen. Wat ik van tevoren ook zei: ik hoopte dat het team ook rustiger naar voren ging spelen en dat het team er wat aan heeft. Ik ben tevreden over hoe dat is gegaan."

"Ik heb de media niet gebruikt, maar het is wel zo dat de media harder is geworden. Het is niet zo belangrijk of die kritiek terecht is. We zitten in een fase waarin we onder een vergrootglas liggen. Na het EK vindt iedereen er wat van. Voor ons is dat nieuw, iedereen vindt dat ook wel moeilijk. Wij moeten daarmee leren omgaan. Iedereen mag een mening hebben. De eerste twee wedstrijden van ons waren minder, dat zijn mensen niet gewend. Ik hoop dat mensen van vandaag vrolijker worden, wij worden dat ook", besluit Wiegman.

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!