Van Dongen dolblij: ''Tegen voetballende teams zijn wij beter''

0
Van Dongen dolblij: ''Tegen voetballende teams zijn wij beter''

Merel van Dongen kreeg vanavond haar eerste basisplaats op het WK en was dolblij met haar kans. De speelster merkte dat het niveau deze wedstrijd hoger lag dan in de andere wedstrijden tegen Kameroen en Nieuw Zeeland.

"Het niveau lag hoger in deze wedstrijd. Het was een wedstrijd tussen twee toplanden", begint Van Dongen in gesprek met de NOS. "Ik was blij dat ik in de basis mocht starten. Ik ben hard aan het werk en dat ziet de coach. Ik ben blij dat ik heb mogen spelen en konden winnen. Het was niet mijn eerste wedstrijd voor zoveel publiek, maar het blijft speciaal. Tegen zo'n groot land als Canada mag je heel erg trots zijn met dit goede resultaat."

Volgens de linksback is het niet duidelijk waar het in de andere wedstrijden aan lag. "We weten niet wat het was, maar we merken dat we tegen goede teams beter zijn. Tegen Kameroen was het heel onverwachts, tegen voetballende landen komen wij meer in ons spel. Er zat echt pit in het spel en dat wil ik zien."

Toch is Van Dongen nog niet helemaal tevreden. "Ik vind dat ik aan de bal beter kan en moet. Ik moet minder ballen verliezen en in de opbouw beter zijn. We gaan weer beelden kijken en daar gaan we weer mee aan de slag. De poule was echt niet makkelijk, het geeft veel vertrouwen", besluit de multifunctionele verdediger.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!