VIDEO | OranjeLeeuwinnen verslaan Canada en zijn groepswinnaar

0
VIDEO | OranjeLeeuwinnen verslaan Canada en zijn groepswinnaar

De OranjeLeeuwinnen hebben donderdagavond wederom moeizaam weten te winnen op het WK. In Reims werd Canada met 2-1 verslagen, door doelpunten van Anouk Dekker en Lineth Beerensteyn.

Al in de eerste paar minuten leek de Oranje al op achterstand te komen, nadat Desiree van Lunteren uit de rug werd gelopen en een overtreding beging. De scheidsrechter wees resoluut naar de strafschopstip, maar de VAR besloot anders en gaf aan dat het een vrije trap was. Vlak voor rust waren het Vivianne Miedema en Daniëlle van de Donk die grote kansen kregen, maar de bal wilde er niet in. 

In de 54e minuut was het Dekker die de bal binnen kopte na een goede vrije trap van Sherida Spitse. Slechts vijf minuten later was het alweer gelijk na een goede goal van Christine Sinclair. Bondscoach Sarina Wiegman besloot te wisselen en bracht Jill Roord en Beerensteyn. De laatstgenoemde bleek een gouden wissel: de aanvalster tikte de bal goed binnen na een goede voorzet van Van Lunteren.

Door de 2-1 overwinning is de groepswinst een feit voor de OranjeLeeuwinnen. Japan is daardoor de volgende tegenstander.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!