Canada vol vertrouwen: ''We zijn een team van wereldklasse''

0
Canada vol vertrouwen: ''We zijn een team van wereldklasse''

De OranjeLeeuwinnen spelen vanavond de laatste groepswedstrijd. Net als Nederland won ook tegenstander Canada de voorgaande twee duels. De Noord-Amerikanen zijn dan ook vol vertrouwen.

Canada, de nummer vijf van de wereldranglijst, heeft met Christine Sinclair een echte sterspeelster in huis. De 36-jarige aanvalster speelde al 284 interlands, waarin ze 181 doelpunten wist te maken. De routinier gaat tegen Nederland uit van eigen kracht.

"We zijn een team van wereldklasse. Dat weten we. Teams moeten ons gaan vrezen. We weten dat we iedereen aankunnen", tekent de NOS op uit de mond van Sinclair. Haar woorden worden bewezen met statistieken. Canada verloor nog geen wedstrijd in 2019 en kreeg al 423 minuten geen doelpunt tegen.

Toch kent Sinclair ook de kracht van Nederland. "Ze zijn getalenteerd. Ze hebben drie topaanvallers", doelt ze op Lieke Martens, Vivianne Miedema en Shanice van der Sande. "Tegen zo'n sterk team hebben we dit WK nog niet gespeeld. Het zal er anders aan toegaan dan in de eerste twee duels."

Tegen Nederland gaat het om de groepswinst. Oranje heeft aan een gelijkspel genoeg. De winnaar treft Japan in de volgende ronde. De verliezer neemt het op tegen topfavoriet de Verenigde Staten of Zweden. "Het is een kampioenschap, je wil elke wedstrijd winnen", is Sinclair duidelijk. "Zodra je bij jezelf denkt: tegen wie speel ik het liefst, wordt het gevaarlijk."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!