Tranen bij Thailand na WK-goal: ''Voor ons een groot succes''

0
Tranen bij Thailand na WK-goal: ''Voor ons een groot succes''

Thailand is al uitgeschakeld op het WK in Frankrijk, maar toch waren er na de 1-5 nederlaag tegen Zweden tranen van geluk. De goal van Kanjana Sungngoen was namelijk meer dan zomaar een WK-goal voor Thailand.

Het is namelijk ook een kleine kroon op het werk van de 53-jarige manager, Nualphan Lamsam. Zij geldt in eigen land als vooraanstaand zakenvrouw en is voorzitter van het miljoenenbedrijf Muang Thai Insurance. "Ik ben al meer dan tien jaar betrokken bij het nationale vrouwenteam", laat Lamsam in een gesprek met de NOS weten.

"Hoewel ik veel te doen heb, maakt het mij heel trots deel uit te mogen maken van deze groep. Het voelt als een familie waar ik goed voor moet zorgen zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen", aldus Lamsam, ook bekend als 'Madame Pang'. De meeste speelsters werken in haar bedrijf, zodat ze zich volledig op de sport kunnen richten. "Het zorgt er voor dat ze nu kunnen doen waar ze zo van houden."

Thailand verloor de eerste groepswedstrijd met maar liefst 13-0 van de Verenigde Staten. "Wij waren de kleine krijgers die stonden tegenover de sterke giganten. Na dat duel waren we zowel mentaal als fysiek erg aangeslagen. We kregen de hele wereld over ons heen vanwege het negatieve record van 13-0 en daar had iedereen in het team last van", aldus Lamsam, die ongelofelijk blij was na de 1-4 van Sungngoen.

"Het was het antwoord op alles waar we zo hard voor gewerkt hebben", verklaart Lamsam. "Ook al kunnen we niet winnen, dit was voor ons een groot succes. Ik wist dat de coach ook onder druk stond, dus daarom greep ik haar vast. Het waren tranen waarin al onze gevoelens verstopt zaten."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!