''Die aandacht is leuk, maar ik vind de media echt heel hard''

0
''Die aandacht is leuk, maar ik vind de media echt heel hard''

De OranjeLeeuwinnen moeten wennen aan hun nieuwe status. Na de Europese titel ligt het team van bondscoach Sarina Wiegman onder een vergrootglas.

"Het is leuk, al die aandacht. Maar ik vind de media echt heel, heel hard", reageert Daniëlle van de Donk in de Volkskrant. "Ze mogen kritisch zijn en rechtdoorzee. Maar het is meteen: die moet eruit, die moet erin. Daaraan moeten wij wennen."

Ook Lieke Martens moet eraan wennen. "We hebben in één keer heel veel bondscoaches", meent de sterspeelster. "Het is een nieuwe stap. Daarvoor hebben we gestreden. Dat heeft deze generatie losgemaakt. Daarbij hoort de kanttekening dat er meer negatieve berichten loskomen. Daarmee moeten we omgaan. Het komt dichter bij het mannenvoetbal."

Toch houdt de speelster van FC Barcelona zich er niet teveel mee bezig. "Het doet niet zo veel met me. Ik kijk in de spiegel en weet dat ik alles geef. Ik ben oké met mezelf", aldus Martens, die het wel zwaar heeft in de top.

"Er is genoeg op me afgekomen. Er is meer dan voetbal", weet ze. "Voetbal in combinatie met privé. Het is niet altijd even makkelijk om in je eentje te zijn ergens. Daarover lieg ik niet. Ik ben al elf jaar weg van huis, maar ik heb nog steeds heimwee. Iedereen is graag omringd door de mensen van wie je houdt. Maar mijn loopbaan is nu op zijn mooiste punt, dus ik ga nooit opgeven."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!