Wiegman: ''Daar zullen we een goed antwoord op moeten hebben''

0
Wiegman: ''Daar zullen we een goed antwoord op moeten hebben''

De OranjeLeeuwinnen hopen zich vanavond tot groepswinnaar te kronen op het WK in Frankrijk. Daarvoor volstaat een gelijkspel tegen Canada. Bondscoach Sarina Wiegman rekent op een lastig duel.

"Ik verwacht dat we wat meer zullen moeten verdedigen dan we in andere wedstrijden hebben gedaan", blikt Wiegman vooruit in een interview bij OnsOranje. "Daar bedoel ik mee dat Canada ook vaak aan de bal wil zijn en kan zijn. Het is een hele dynamische ploeg, een fysiek sterke en fitte ploeg. Ze staan natuurlijk hoog op de FIFA-ranking (5e, red.). Ik ben wel heel benieuwd wat we er tegenover zetten."

"Ik verwacht een wedstrijd die op het scherpst van de sneden zal gaan", vervolgt de bondscoach. "Zij hebben vooral heel veel dynamiek in hun spel. Ze kunnen meerdere systemen spelen. Daar wisselen ze ook in wedstrijden nog in. Dus daar zullen we een goed antwoord op moeten hebben."

Wiegman pikt er één speelster uit. "Ze hebben met Sinclair natuurlijk een spits van naam", weet ze. "Ze loopt niet zo heel veel meer, maar is heel slim en staat vaak op de goede plek. Dus daar zullen we ons tegen moeten wapenen. En zij zullen zich tegen ons moeten wapenen met de snelheid die wij voorin hebben."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!