Basisplaats lonkt voor Van Dongen in laatste groepsduel Oranje

0
Basisplaats lonkt voor Van Dongen in laatste groepsduel Oranje

Vanavond nemen de OranjeLeeuwinnen het in hun laatste groepswedstrijd op tegen Canada. Bondscoach Sarina Wiegman gaf tijdens de persconferentie aan dat Stefanie van der Gragt in ieder geval niet start.

"We gaan geen risico nemen", zei de bondscoach over de verdedigster. Dat betekent dat waarschijnlijk Anouk Dekker en Dominique Bloodworth vanavond opnieuw het centrale duo starten. "Ik ben niet zo dat als we een wedstrijd minder spelen, dat ik dan het team ga omgooien", was Wiegman duidelijk. Betekent dat dat de de vaste namen in de basisopstelling zien tegen Canada? Waarschijnlijk wel.

Onder de lat staat Sari van Veenendaal, de aangewezen nummer één en aanvoerster van de Leeuwinnen. Volgens het Algemeen Dagblad is er in defensie wel een wijziging. Merel van Dongen krijgt namelijk de kans vanaf de aftrap.

Dat gaat ten koste van Kika van Es. De linksback laat nog niet altijd haar beste spel zien, terwijl Merel van Dongen wat brengt als ze invalt. Mogelijk kiest Wiegman in de wedstrijd tegen Canada, waarin groepswinst het hoogst haalbare is voor Oranje, toch voor Van Dongen.

Sherida Spitse, die ook wat kritiek kreeg, zal in ieder geval wel starten. Daar is geen twijfel meer over mogelijk, nadat ze woensdag bij de persconferentie aanschoof. Zij zal het middenveld gaan vormen met  Daniëlle van de Donk en Jackie Groenen. Voorin zullen Lieke Martens, Vivianne Miedema en Shanice van de Sanden het aanvalstrio vormen.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Van Veenendaal, Van Dongen, Bloodworth, Dekker, Van Lunteren, Spitse, Van de Donk, Groenen, Martens, Miedema, Van de Sanden

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!