''We kunnen simpelweg niet meer om coach Wiegman en co heen''

0
''We kunnen simpelweg niet meer om coach Wiegman en co heen''

Begin juni presenteerde de KNVB de plannen voor het vrouwenvoetbal de komende jaren. Zo wil de voetbalbond meer vrouwen in het voetbal, bijvoorbeeld als trainer of scheidsrechter.

"Het vrouwenvoetbal is enorm populair geworden de laatste jaren en daar hebben we met de KNVB op ingespeeld", zegt manager vrouwenvoetbal Kirsten van de Ven in het Nederlands Dagblad. Zo wordt er meer aandacht gegeven aan het gemengd voetbal.

"We willen op alle fronten sterker worden, want het hokjesdenken is lange tijd een belemmering van de doorgroei van vrouwen geweest", geeft Van de Ven aan, die zegt dat veel speelsters stoppen omdat het voetbal niet meer te combineren is met een baan of studie. "Dat is hartstikke jammer."

Volgens Iwan van Duren, journalist van Voetbal International, kunnen we niet meer om het vrouwenvoetbal heen: "Voor diegenen die zich lange tijd hebben afgevraagd of het vrouwenvoetbal bestaansrecht heeft, ligt het antwoord in de explosieve groei van de belangstelling. Het volk heeft gekozen, we kunnen simpelweg niet meer om coach Wiegman en co heen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!