Koprol Miedema wekt verbazing: ''Ben even in shock''

0
Koprol Miedema wekt verbazing: ''Ben even in shock''

Vivianne Miedema hielp de OranjeLeeuwinnen zaterdag met twee goals aan een 3-1 overwinning op Kameroen. Haar tweede treffer betekende haar 60e voor Oranje en daarmee is ze de nieuwe alltime topscorer van het Nederlands elftal.

De spits scoorde die laatste goal met een koprol, tot grote verbazing van Sari van Veenendaal. "Ik ben even in shock. Ik ga zo even langs", lacht de keepster voor de camera van FOX Sports. "Ik denk dat dat misschien ook wel opluchting is en heel veel blijdschap."

"Als 'Viv' begint te scoren dan mogen we daar heel blij mee zijn. Het is makkelijk nu om te zeggen dan blijft ze scoren, maar ook dan leggen we weer extra druk op haar, wat we gewoon niet moeten willen", zegt Van Veenendaal. Ze benadrukt dat er niet teveel druk op Miedema moet worden gelegd.

"Ik vind 'Viv' een fantastische spits, maar ik denk dat we er wel voor moeten waken dat we niet alle druk op haar leggen. Als ik ga nu haar ga ophemelen hoe ik over haar denk, dan gaat de hele wereld daarover heen vallen. Dat vind ik niet terecht, want 'Viv' is uiteindelijk ook nog heel jong en heeft een prestatie neergezet waar we alleen maar heel veel respect voor kunnen hebben. Ik denk dat we vooral moeten waarderen dat wij 'Viv' in ons team hebben en daar niet extra druk en extra nadruk op moeten en willen leggen", aldus Van Veenendaal.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!