Van Hooijdonk en Koster kritisch: ''Blijf dat een aandachtspunt vinden''

0
Van Hooijdonk en Koster kritisch: ''Blijf dat een aandachtspunt vinden''

De OranjeLeeuwinnen wonnen zaterdag met 3-1 van Kameroen en staan in de achtste finales van het WK in Frankrijk. Ondanks die prestatie zijn Pierre van Hooijdonk en Daphne Koster kritisch.

Koster is niet te spreken over het middenveld van Oranje en stelt de positie van Sherida Spitse ter discussie: "Ik blijf erbij: ik vind de afstanden op het middenveld van Nederland veel te groot. Het is redelijk voorspelbaar. Ik doel dan voornamelijk op Spitse: ik blijf dat een aandachtspunt vinden", zei de oud-international bij de NOS.

De huidige manager vrouwenvoetbal van Ajax, vindt dat invalsters Lineth Beerensteyn, Jill Roord en Merel van Dongen een goede indruk maken. "Je ziet dat er bijvoorbeeld heel veel energie zit in Roord, die, net als Daniëlle van de Donk, diepgang brengt."

"Voorin stond Lieke Martens op een eiland. Ze kreeg weinig ballen. Op rechts zag je dat er wat gebeurt als Beerensteyn erin komt. Die meiden zijn op zoek naar combinaties. Dat betekent: inspelen en doorbewegen. Sherida Spitse geeft dan wel een balletje, maar die staat voornamelijk stil", aldus Koster.

Van Hooijdonk vraagt zich af hoelang dat drietal nog 'buiten het elftal te houden zijn'. "Ze vielen alle drie goed in en zorgden voor een andere dynamiek. Nu is wel een mooi moment gekomen om ze in het elftal te brengen. Je moet kritisch kijken naar je eigen elftal en soms het resultaat even opzij schuiven", is de analist van mening.

Foto via: Orange Pictures

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!