BREAKING | Competities amateurvoetbal niet hervat BREAKING | Tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland vanwege coronacrisis OFFICIEEL | Olympische Spelen beginnen volgend jaar op 23 juli Van Dongen fel: ''Vrouwenvoetbal wordt gezien als maatschappelijk project'' OranjeLeeuwinnen zakken op FIFA-ranking na Tournoi de France

Wiegman na winst op Kameroen: ''Ik ben bij vlagen wel tevreden''

0
Wiegman na winst op Kameroen: ''Ik ben bij vlagen wel tevreden''

De OranjeLeeuwinnen zijn zeker van een plek in de achtste finales van het WK. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman won zaterdag met 3-1 van Kameroen. Na afloop stond de coach voor de camera van de NOS.

"Ik ben vooral heel blij met de winst. Zes punten na twee wedstrijden, door naar de volgende ronde", zei Wiegman, die bij vlagen tevreden is. "We wisselden goede en slechte momenten af. We begonnen goed en zetten snel druk. Daarna hadden we slordige momenten, dan helpen we onszelf niet. Ik ben bij vlagen wel tevreden en over een aantal dingen niet tevreden."

De 1-0 is volgens de bondscoach een geweldige goal. "De gelijkmaker is zonde. Wat dan wel goed was, was die snelle 2-1 uit de vrije trap. We wisten dat Kameroen niet oplet bij vrije trappen, de speelsters in de muur blijven staan. Daardoor krijg je ruimte om iets anders te doen. Fijn dat dat dan lukt en fijn dat Dominique (Bloodworth, red.) scoort."

Wiegman was wel kritisch op Shanice van de Sanden, die in de eerste helft regelmatig uitgleed en uiteindelijk van schoenen wisselde. "Ik was boos op Shanice, omdat ze niet de juiste schoenen aan had. Ik vind dat je schoenen in orde moeten zijn als je op een WK speelt", zei de coach, die hoopt dat de slordigheden uit het spel van Oranje gaan.

"We zijn door, dat is prettig, maar de volgende wedstrijd willen we ook winnen, want we willen eerste worden in de poule", aldus de bondscoach.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!