OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie BREAKING | Competities amateurvoetbal niet hervat BREAKING | Tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland vanwege coronacrisis OFFICIEEL | Olympische Spelen beginnen volgend jaar op 23 juli Van Dongen fel: ''Vrouwenvoetbal wordt gezien als maatschappelijk project''

Topscorer Miedema: ''Blij dat ik dat aan het team kan geven''

0
Topscorer Miedema: ''Blij dat ik dat aan het team kan geven''

Vivianne Miedema kroonde zich zaterdag tegen Kameroen (3-1 winst) tot topscorer aller tijden van het Nederlands elftal. De spits scoorde twee keer en staat daardoor op 60 goals voor Oranje.

"Vandaag is winst belangrijk, we zijn door naar volgende ronde. Ik ben blij dat we winnen, maar het is nog steeds niet goed genoeg", zei Miedema na afloop voor de camera van de NOS. "Kameroen is een stugge en fysieke ploeg, ben benieuwd hoe we hieruit komen."

Toch is de spits van mening dat Oranje na zes punten uit twee wedstrijden blij mag zijn. De Leeuwinnen kwamen vlak voor rust op voorsprong door Miedema, maar twee minuten later stond het alweer 1-1. "Daarna moesten we het weer oppakken en dat duurde even. Fijn dat direct na rust de 2-1 valt."

"Misschien valt nu de spanning eraf", doelt de aanvalster op het feit dat Oranje zeker is bij van een plek in de achtste finales. "Nu moeten we door. We willen heel graag eerste worden in de groep", zegt de topscorer, die goed in haar vel zit: "Ik voel me goed. Ik ben blij dat ik dat aan het team kan geven. Iedereen had het over het record. Je weet dat 'ie gaat komen, want ik ben nog zo jong. Ik ben blij dat het vandaag is."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!