Druk bij Kameroen: ''Er wordt een andere speelstijl verwacht''

0
Druk bij Kameroen: ''Er wordt een andere speelstijl verwacht''

De OranjeLeeuwinnen spelen vanmiddag tegen Kameroen op het WK in Frankrijk. De Afrikanen verloren de eerste wedstrijd van Canada en daarom moet er gewonnen worden van Oranje. 

Ndiga Mbena is journalist in Kameroen en hij volgt het vrouwenvoetbal op de voet. Hij weet dat de Afrikaanse vrouwen enorm veel druk voelen na de 1-0 nederlaag in de eerste wedstrijd. "Veel Kameroeners zijn ook niet blij met de manier waarop de ploeg speelt. Tegen Canada speelden ze heel defensief, zeker als je het vergelijkt met vier jaar geleden toen goede resultaten werden geboekt. Er wordt tegen Nederland echt een andere speelstijl verwacht", vertelt hij aan de NOS

"Iedereen weet ook dat het een hele lastige wedstrijd gaat worden voor Kameroen", vervolgt Mbena. "De ploeg weet dat ze minder de bal zullen hebben dan Nederland. Ze hebben in de voorbereiding een aantal vriendschappelijke duels gespeeld tegen toplanden dus ze weten wat het niveau zal zijn."

De ploeg wist op het vorige WK te verrassen door de achtste finale te halen, maar daar heeft de journalist nu geen vertrouwen in. "Ik denk dat de groepsfase het eindstation zal zijn. De tegenstanders in de groep zijn gewoon sterk. Maar ik hoop dat ik het verkeerd heb en dat ze Nederland verslaan. Ze zullen in ieder geval met creativiteit en veel durf gaan spelen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!