Van Kortenhof: ''Die boodschap heeft ze duidelijk opgepikt''

0
Van Kortenhof: ''Die boodschap heeft ze duidelijk opgepikt''

Oranje O15 speelde vrijdagavond met 2-2 gelijk tegen de Verenigde Staten. Na afloop sprak KNVB-coach Maria van Kortenhof met OnsOranje over de wedstrijd.

Ze geeft aan dat Amerika in een 'vreselijk hoog tempo' speelde. "Daar hadden we in de beginfase heel veel moeite mee", zegt Van Kortenhof. Na 2-0 achter te zijn gekomen maakte Oranje O15 vlak voor rust de aansluitingstreffer.

"Een heel fraai doelpunt", is de coach van mening. "Juist omdat we op de trainingen hadden geoefend in het doordekken", aldus Van Kortenhof, die zag dat Oranje in de tweede helft goed meekon met het hoge tempo van Amerika.

"En dan kunnen wij - als Nederlandse ploegen - daar ons tactisch vermogen tegenover zetten", zegt ze. Isa Kardinaal schoot uiteindelijk vlak voor tijd een penalty binnen, waardoor de wedstrijd in 2-2 eindigde.

"Goed om te zien. Zij is nog zo jong dat ze nog in Onder 14 kan spelen, maar in de vorige interlandperiode had ik tegen haar gezegd: 'als je een talent bent, moet je ook je verantwoordelijkheid durven nemen'. Die boodschap heeft ze duidelijk opgepikt", aldus Van Kortenhof.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!