Goed nieuws! NOS bemachtigt rechten voor EK van 2021 UEFA voert groepsfase in voor Champions League vanaf 2021/22 Het programma van 4 december: Oranje O17 in actie Rapinoe haalt uit: ''De grote sterren zeggen helemaal niets!'' Miedema nieuwe ambassadeur War Child: ''Die verantwoordelijkheid neem ik graag''

Groenen: ''Tegen Kameroen zal alles een beetje beter moeten''

( 0 reacties)
Groenen: ''Tegen Kameroen zal alles een beetje beter moeten''

Jackie Groenen kijkt uit naar de volgende wedstrijd op het WK in Frankrijk. De voetbalster weet niet veel over tegenstander Kameroen en dat maakte het extra moeilijk. 

Wat de middenveldster wel weet, is dat de ploeg fysiek heel sterk is. "Ik heb ze tegen Canada gezien. Je moet de bal snel kwijt, anders gaan je benen gewoon mee. Ik vond ze in die wedstrijd ook vrij gegroepeerd spelen", zegt Groenen in gesprek met Voetbal International.

Ze voorspelt een 'volwassen' wedstrijd: "Voor ons is het soms makkelijker om tegen ploegen te voetballen die zelf ook het spel willen maken. Dan komen er ruimtes." De eerste wedstrijd van het toernooi werd gewonnen van Nieuw-Zeeland maar dat ging niet makkelijk.

De ploeg won uiteindelijk met 1-0, maar er moet volgens Groenen wel wat veranderen. "Het baltempo zal omhoog moeten, dat was tegen Nieuw-Zeeland te laag. De onzuiverheden moeten eruit en we moeten bepaalde lijnen wat sneller openmaken. Dan wordt het dynamischer. Eigenlijk zal alles een beetje beter moeten", aldus de middenveldster

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!