Japan wint, Italië rekent af met Jamaica en Engeland heeft moeite met Argentinië

Japan heeft na het doelpuntloze gelijkspel tegen Argentinië drie punten gepakt tegen Schotland. In Rennes werd het 2-1. Italië rekende met 5-0 af met Jamaica en Engeland had moeite met Argentinië: 1-0.

Mana Iwabuchi opende na 23 minuten te spelen met een fraaie treffer. Een kwartier later verdubbelde Yuiki Sugasawa de marge vanaf de penaltystip, nadat een strafschop werd gegeven omdat Rachel Corsie diezelfde Sugasawa onderuithaalde.

In de tweede helft probeerde Schotland zich terug te knokken. De Schotten zetten steeds meer druk op de Japanse defensie, maar waren ongelukkig in de afronding.

Invalster Lana Clelland was dat echter niet en zette in de 88e minuut de 2-1 op het scorebord met een heerlijke bal in de kruising. Verder dan de aansluitingstreffer kwam Schotland echter niet.

Italië rekende later op de avond af met Jamaica. De Italianen wonnen met maar liefst 5-0, mede door een hattrick van Cristiana Girelli. Zij is pas de tweede Italiaanse die een hattrick op een WK scoort.

Door de ruime zege is Italië zeker van een plek in de volgende ronde. Wie dat ook is, is Engeland. De Lionesses hadden vrijdagavond veel moeite met Argentinië, mede doordat de Argentijnse doelvrouw Vanina Correa een wereldpartij keepte.

Keer op keer bracht zij redding, zelfs op een penalty van Nikita Parris. Uiteindelijk was het Jodie Taylor die in de 62e minuut raak tikte.