VIDEO | Nigeria, Duitsland en Frankrijk winnen tweede WK-duel

( 0 reacties)
VIDEO | Nigeria, Duitsland en Frankrijk winnen tweede WK-duel

Nigeria, Duitsland en Frankrijk zijn erin geslaagd om hun tweede WK-duel te winnen. Nigeria versloeg Zuid-Korea, Duitsland won nipt van Spanje en Frankrijk rekende met 2-1 af met Noorwegen.

Nigeria had een eigen doelpunt nodig om in de 29e minuut op voorsprong te komen. Kim Doyeon werkte de bal achter haar eigen keepster. Asisat Oshoala besliste een kwartier voor tijd de wedstrijd, door vanuit een zeer lastige hoek de 2-0 te maken.

Duitsland won met 1-0 van Spanje in een waar voetbalgevecht, waarin de Spanjaarden het meeste balbezit hadden. Enkele keren lieten zij de verdediging van Duitsland schutteren, maar uiteindelijk waren het de Duitsers die vlak voor rust op voorsprong kwamen.

Er werd niet adequaat gereageerd op een rebound, waardoor Sara Däbritz de enige goal van de wedstrijd maakte.

De voetbalavond werd afgesloten door het treffen tussen Frankrijk en Noorwegen. Dat werd een heerlijke wedstrijd waarin de Fransen uiteindelijk aan het langste eind trokken.

Direct na rust kwam Frankrijk op voorsprong via Valérie Gauvin. Dat doelpunt werd teniet gedaan door een knullige eigen goal van Wendie Renard. Uiteindelijk gingen de drie punten naar het thuisland, omdat Ingrid Engen in de 72e minuut een overtreding maakte in het strafschopgebied.

Na ingrijpen van de VAR ging de bal op de stip en schoot Eugénie Le Sommer Frankrijk naar de drie punten. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!