Nihom: ''Denk dat dat een van de krachten van dit elftal is''

0
Nihom: ''Denk dat dat een van de krachten van dit elftal is''

Invalster Jill Roord bezorgde de OranjeLeeuwinnen dinsdag de drie punten tegen Nieuw-Zeeland. Volgens Benno Nihom zijn invallers een van de krachten van Oranje, zo zegt hij bij FOX Sports.

"Het was heel moeilijk om er doorheen te komen. Nieuw-Zeeland had eigenlijk ook voor rust twee aardige kansen. Ik vond de analyse van Sarina na de wedstrijd eigenlijk wel goed: te statisch, weinig diepgang, baltempo was te laag. Dan kan je een ploeg die zo gegroepeerd verdedigt niet stuk spelen", oordeelde de oefenmeester na afloop.

In de tweede helft leken de Leeuwinnen iets vrijer, zo zegt Nihom. "Wat mij opvalt is dat ze in de eindfase eigenlijk pas een iets opportunistischer spelletje gaan spelen. Dat levert dan ook wel direct gevaar op. Ik snap dat het plan vooraf is geweest om er mooi doorheen te voetballen, tussen de linies vrij te komen, daar heeft Nederland de spelers voor", vindt de trainer.

"Uiteindelijk is deze ploeg wel een ploeg die altijd in de 'dying seconds' kan scoren. Dan is het goed om te zien dat dat ook invallers zijn die daarbij betrokken zijn, want ik denk dat dat een van de krachten van dit elftal is", besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!