Van de Sanden: ''De term 'wereldkampioen' is niet verboden''

0
Van de Sanden: ''De term 'wereldkampioen' is niet verboden''

Shanice van de Sanden is één van de opvallende spelers in de selectie van de OranjeLeeuwinnen. Vooral de haarkeuze die ze gemaakt heeft voorafgaand aan het WK in Frankrijk baart opzien.

"Ik heb vooral heel veel positieve reacties gehad, maar er zijn ook mensen die zeggen: 'Kijk dat nou. Doet ze zeker om aandacht te krijgen'. Nee joh. Ik dacht gewoon: het WK begint dus ik doe iets speciaals. Dit vind ik gewoon mooi. Dit is wie ik ben", geeft de aanvalster aan in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Dat de speelster van Olympique Lyon momenteel meer aandacht krijgt, doet haar niet veel. "Ik val sowieso wel op. Ik ben de enige speelster ter wereld die met veel make-up speelt. Ik vind het helemaal niet erg als ik aandacht krijg. Ik kan daar wel van genieten en haal er juist extra energie uit. Dat had ik eerder nooit gehad, maar ik ben blij toe dat ik niet verkramp."

"Zeker in de begintijd waren er mensen die niet in mij geloofden", zegt Van de Sanden. Voor haar carrière tot dusver is ze Arjan Veurink, assistent-trainer van bondscoach Sarina Wiegman, dankbaar: "Hij geloofde in mij en is echt met mij aan de slag gegaan", aldus de aanvalster, die nog niet wil spreken van de winst van het WK. 

"De term ‘wereldkampioen’ is geen verboden woord hoor. Natuurlijk wil je als topsporter het allerhoogste bereiken. Hier dus ook, maar we hebben eerst alle energie nodig voor de groepsfase", realiseert Van de Sanden zich.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!