''Ik had het destijds niet erg gevonden als we eruit waren gevlogen''

( 0 reacties)
''Ik had het destijds niet erg gevonden als we eruit waren gevlogen''

Dominique Bloodworth had lange tijd geen vaste basisplaats bij de OranjeLeeuwinnen en de verdedigster erkent in gesprek met NU.nl dat ze het erg moeilijk had met het feit dat ze zo weinig speelde.

Desiree van Lunteren raakte op het EK in de wedstrijd tegen België geblesseerd, maar Bloodworth bleef negentig minuten op de bank. Ook na een helft warmlopen in de halve finale tegen Engeland kwam de back niet tot speelminuten.

"Na de zege op Engeland had ik het even lastig. Ergens had ik het toen niet erg gevonden als we eruit waren gevlogen, want dan kon ik op vakantie. Hoe stom dat nu ook klinkt", geeft Bloodworth toe.

De verdedigster dacht geen minuten te maken op het EK van 2017, maar in de finale speelde ze alsnog ruim een halfuur mee. Die invalbeurt is belangrijk geweest, zo geeft ze toe: "Als ik al die weken niet zo hard getraind had, was ik nooit ingevallen. Het zorgde voor trots en ook oprechte blijdschap. Ik heb die avond daarom volle bak gefeest en veel drankjes gedaan. Het was genieten", aldus Bloodworth.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!