''Ik weet dat ik niet de speler ben met het meeste talent''

0
''Ik weet dat ik niet de speler ben met het meeste talent''

Dominique Bloodworth ervoer het WK van 2015 als teleurstellend en ook het EK van 2017 was niet haar toernooi. Dit eindtoernooi is het echter anders, de verdediger speelt vanaf het begin en maakte de meeste minuten in 2018. 

"Ik ben constanter geworden de laatste jaren. Dat is een van de redenen waarom ik nu wel speel. En daar heb ik hard voor gewerkt. Hoe? Door mezelf steeds een doel te stellen, zelfs bij een training moet het minimaal een zes zijn. Af en toe een uitschieter naar een acht, maar nooit meer een vijf", begint de 47-voudige Oranje Leeuwin in gesprek met NU.nl

Bloodworth heeft diverse persoonlijke coaches en geniet van die hulp. "Daardoor is mijn handelingssnelheid bijvoorbeeld omhoog gegaan, en dat moest ook. Ik weet dat ik niet de speelster ben met het meeste talent, maar ik heb wel talent om heel hard te werken. Ik doe er alles voor om de top te halen en dat doorzettingsvermogen heeft ervoor gezorgd dat ik dit WK waarschijnlijk wel veel ga spelen."

"Ik ben zo blij met wat ik nu bereikt heb. Twee jaar geleden was ik reserve voor de backposities en nu ben ik een vaste kracht centraal achterin", besluit Bloodworth, die de meeste minuten van alle speelsters maakte. "Dat zegt wel wat en maakt me trots. Maar ik wil trots blijven, en dus moet het een mooi WK worden."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!