Nihom geeft 'statische' Spitse tip: ''Kijk naar Frenkie de Jong''

( 0 reacties)
Nihom geeft 'statische' Spitse tip: ''Kijk naar Frenkie de Jong''

De OranjeLeeuwinnen wonnen dinsdag moeizaam met 1-0 van Nieuw-Zeeland. Volgens Benno Nihom oogde Sherida Spitse statisch op het middenveld van Oranje. Dat zegt hij bij FOX Sports.

"Ik denk dat het deels aan Spitse zelf lag, want die vond ik heel statisch. Zeker in de eerste helft, weinig echt op zoek naar de plek om vrij te komen om een bal te krijgen. Maar goed, misschien lag het ook wel aan de laatste lijn, die haar misschien ook niet durfde te bereiken tussen de linies, misschien bang dat het daar fout gaat in de as van het veld. Dat kan ook een afspraak geweest zijn", zag Nihom.

Dan moet je volgens de voormalig coach van Ajax wat anders doen. "Als je het dan even vergelijkt met de mannen. Ik ben tegen mannen- en vrouwenvoetbal vergelijken, maar als je naar de spelers kijkt en je kijkt dan naar een Frenkie de Jong hoe die probeert in zo'n positie toch vrij te komen. Door uit te zakken, door naar de zijkant te bewegen, echt tempo te lopen. Ik denk dat Sherida dat wel had kunnen doen", aldus Nihom.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!