Het mooie seizoen van de meiden van CVV Berkel MO17-1

0
Het mooie seizoen van de meiden van CVV Berkel MO17-1

In juli of augustus werd de selectie van CVV Berkel MO17-1 bekend gemaakt. De selectie bestond uit: Iris, Peta, Julia, Lorain, Jaimie, Femke, Noer, Sara, Donna, Saskia, Hester, Rosalie, Esmee, Brenda, Indy en Larissa. Ook kregen de meiden nieuwe trainsters namelijk Anouk en Sabrina. Twee enthousiaste dames die spelen in vrouwen 1 van CVV Berkel.

Dit team is een echt vriendenteam. De meeste meiden spelen al jaren samen en hadden toen ze in de MO15-1 speelden al een keer de KNVB beker en de Abel cup gewonnen. Ook wordt dit team ondersteund door een grote schare ouders die altijd voor de meiden klaarstaan. Het brengen naar een uitwedstrijd is geen probleem. Bijna iedereen wil rijden. Aan het begin van het seizoen werd er aan de meiden en de ouders gevraagd wat verwachtten jullie van dit seizoen 2018 – 2019. De meiden waren een stuk bescheidener dan de ouders. De ouders gingen voor drie prijzen te weten: het kampioenschap in de Hoofdklasse, de KNVB Beker en de Abel cup.

De najaarscompetitie begon en wij werden ingedeeld in de eerste klasse. Samen met nog 10 goede meidenteams. Een leuke competitie en onze meiden zetten hun beste beentjes voor. Sommige wedstrijden werden met grote uitslagen gewonnen maar andere wedstrijden zoals tegen FC Oudewater en Nieuwerkerk werden nipt verloren. Aan het eind van deze competitie hadden wij als enige maar 8 wedstrijden gespeeld en 18 punten en de rest had 9 of 10 wedstrijden gespeeld. Toch promoveerden wij naar de Hoofdklasse. Helaas zijn er 2 meiden van ons team gestopt in verband met school (Jamie) en een blessure (Larissa). Gelukkig komen deze meiden ons nog steeds aanmoedigen!

Het is inmiddels 2019 geworden en de voorjaarscompetitie ging van start. In de Hoofdklasse begonnen we tegen FC Oegstgeest. Een ervaren team dat al jaren in de Hoofdklasse speelt. Deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Dit was ook de enige wedstrijd waar wij verliespunten hadden. Alle andere 8 wedstrijden werden gewonnen en zo werden wij kampioen met 8 gewonnen wedstrijden, 1 gelijkspel en 25 punten.

Tussen al deze wedstrijden door deden wij ook nog mee in de KNVB Beker en in de Abel cup. In de KNVB Beker troffen wij in maart Barendrecht. Dit was de kwartfinale en helaas verloren wij deze wedstrijd met 4 – 2. In de Abel cup ging het ons beter af. Daar bereikten wij de finale en wie bleek onze tegenstander? Juist, Barendrecht. Op 10 juni hebben wij de finale gespeeld en ik kan vertellen dit was een hele spannende wedstrijd. Gelukkig trokken de meiden van Berkel nu aan het langste eind en wonnen zij met 0 – 1.

Zo komt een fantastisch jaar voor onze meiden tot een einde. Van de 3 prijzen hebben wij er 2 gewonnen. Nog één toernooi op zondag 17 juni bij RKAVV en dan houdt het even op. Dit wordt af kikken voor zowel de meiden als de ouders. Het team heeft inmiddels besloten om bij elkaar te blijven. Daar er een drietal spelers naar MO19 moeten hebben de meiden in overleg met de trainers besloten om vrouwen 3 te worden zodat ze zich voor kunnen bereiden om misschien ooit speelster te worden van vrouwen 1 of vrouwen 2. Daar moet hard voor getraind worden maar deze meiden kunnen in ieder geval een potje voetballen en als trotse moeder en groot fan van deze meiden en al kijkend naar de WK wedstrijd afgelopen zaterdag van Brazilië tegen Mexico durf ik zomaar te zeggen dat wij beter zijn.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!