Miedema kritisch: ''Volgens mij moet bijna alles beter''

0
Miedema kritisch: ''Volgens mij moet bijna alles beter''

De OranjeLeeuwinnen hebben hun eerste wedstrijd op het WK gewonnen. Nieuw-Zeeland werd met 1-0 verslagen, maar volgens Vivianne Miedema moeten er dingen beter. Dat zei ze na afloop voor de camera van de NOS.

"Volgens mij moet bijna alles alles beter. Ik ben heel blij dat we winnen, maar het was niet goed genoeg. We waren ook niet fris, ik hoop dat dat in de aankomende dagen wel iets gaat veranderen. Natuurlijk, er zit spanning bij, het is een eerste wedstrijd. Hopelijk staan we in de tweede wedstrijd een stuk beter op het veld", vertelde de spits, die van alles voelde bij het doelpunt van Jill Roord in de 92e minuut.

"Vermoeidheid, maar vooral ontlading. Natuurlijk als die bal er in de 92e minuut ingaat, dan ben je zo blij dat je uiteindelijk toch nog die wedstrijd wint. Uiteindelijk was het helemaal niet goed, maar je haalt wel drie punten binnen en dat is wel een heel belangrijke stap."

Miedema is blij voor Roord: "Ik ben echt gigantisch blij voor Jill. Ze werkt hier zo keihard voor, ze zit zo dicht tegen de basis aan. Ze laat vandaag zien dat ze hartstikke goed is en gewoon kan spelen", aldus de spits, die aangaf wel lekker te hebben gevoetbald.

"Ik wilde de bal hebben. Volgens mij creëer ik kansen en creëer ik kansen voor anderen. Ik denk één ongelukkig in de afronding, de keeper haalt 'm er volgens mij gewoon prima uit. Maar ik heb wat meer vrijheid en dat zie je en dat voelt heel goed. Ik voetbalde heel lekker, dat is goed vertrouwen voor de volgende wedstrijd", besluit Miedema.

 

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!