Van Veenendaal looft fans: ''Vind het wel heel bijzonder''

0
Van Veenendaal looft fans: ''Vind het wel heel bijzonder''

De OranjeLeeuwinnen hebben hun eerste wedstrijd op het WK gewonnen. Nieuw-Zeeland werd met 1-0 verslagen in wat een moeizame wedstrijd was, zo zei Sari van Veenendaal na afloop voor de camera van de NOS.

"Maar wel met een heel goed einde. Wij handelden eigenlijk niet snel genoeg", oordeelde de keepster. "Het baltempo lag niet hoog genoeg en daardoor konden we er eigenlijk niet doorheen spelen. Dan maak je het jezelf moeilijk."

Van Veenendaal was belangrijk met enkele goede reddingen, om zo de nul op het scorebord te houden. "Ik weet natuurlijk hoe langer het 0-0 blijft, dat dat in ons voordeel is. Dat zie je dan helemaal aan het einde, dat wij scoren en dat we winnen. Dat goed mij dan ook wel heel goed."

Ze aanvoerster was lovend over de aanwezige Oranjefans: "Het is gewoon echt wel fantastisch als je ziet wat er hierop af is gekomen. Ik vind het wel heel bijzonder. Ik lig met Jill (Roord, red.) op de kamer en wij hebben de hele stoet voorbij zien trekken. Toen zeiden we nog tegen elkaar: 'zou dit iets normaals zijn, bij andere landen ook?' We waren er al snel vrij over uit dat het niet normaal is. Ik denk dat wij dat voelen, dat wij dat zien en dat dat gewoon echt iets heel moois is, waar wij alleen maar beter van kunnen worden."

De volgende wedstrijd moet beter, is Van Veenendaal duidelijk. "Voetballend gezien willen we natuurlijk beter voor de dag komen de volgende wedstrijd. We weten heel goed wat we willen: we willen winnen, dat hebben we gedaan. We willen goed voetbal spelen en meisjes en kinderen inspireren. Dat kan nog beter, maar de start is er."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!