Voormalig speelsters Achilles geven jawoord aan club uit Niederrheinliga

0
Voormalig speelsters Achilles geven jawoord aan club uit Niederrheinliga

Vijf speelsters van het recent opgeheven team van Achilles'29 uit Groesbeek zetten hun voetbalcarrière definitief voort bij onze oosterburen in Duitsland.

Mariken Kroon, Danisha Bruins, Djanae Borgers, Megan Roemangoen en Remy van der Windt gaven afgelopen week hun jawoord aan VFR Warbeyen, een club uitkomend in de Niederrheinliga. Op initiatief van het talentenopleidingscentrum "Die Kämpferherzen" uit Kleve werden deze speelsters na het ter ziele gaan van het vrouwenteam van Achilles'29 uitgenodigd voor een aantal proeftrainingen. 

Die Kämpferherzen geven bij monde van hoofdtrainer Sandro Scuderi en oprichter Sven Rickes aan zeer verheugd te zijn met de komst van deze talentvolle Nederlandse meiden.

TFZ Die Kämpferherzen uit Kleve, Duitsland, is een uniek samenwerkingsverband tussen de voetbalverenigingen SV Bedburg Hau, VFR Warbeyen en 1.FC Kleve, allen afkomstig uit de regio Niederrhein net over de grens bij Arnhem/Nijmegen in Duitsland.

De afkorting TFZ staat voor Talentförderzentrum (Frauen & Mädchen Fussbal). Het TFZ heeft haar pijlen gericht op talentvolle voetbalsters uit de grensstreek nu er na het wegvallen van Achilles'29 uit de Eredivisie voor ambitieuze voetbalsters uit de regio nauwelijks nog alternatieven zijn. Het TFZ steekt haar ambitie niet onder stoelen of banken en wil met het eerste team van VFR Warbeyen binnen enkele seizoenen minimaal uitkomen in de 2. Bundesliga.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!