Van Es: ''Nu waren er tranen van geluk, omdat je gewoon trots bent''

0
Van Es: ''Nu waren er tranen van geluk, omdat je gewoon trots bent''

Kika van Es brak in het uitzwaaiduel met Australië een middenhandsbeentje en dus werd er gevreesd voor haar WK-deelname. De linksback ging onder het mes, herstelde en stond dinsdag tegen Nieuw-Zeeland in de basis.

"Een week geleden waren we nog aan het huilen, omdat ik eigenlijk dacht dat ik niet naar het WK zou gaan. Nu waren er tranen van geluk, omdat je gewoon zo trots bent op wat je weer hebt bereikt", zegt Van Es voor de camera van OnsOranje.

"Wat natuurlijk begon met een enorme teleurstelling na de wedstrijd tegen Australië. Dan moet je eigenlijk toch zo snel mogelijk de knop omzetten, omdat je maar een droom hebt en dat is natuurlijk een WK spelen", vertelt de verdedigster, die erachter kwam dat je stiekem toch best wel veel met je handen doet.

"De eerste paar dagen heeft Lieke me echt wel moeten verzorgen en echt bijna alles voor me moeten doen. Van mijn haren tot mijn kleren aan en uit doen, dus ik heb de eerste twee dagen rustig aan gedaan. Dat ging ook niet zoals ik eigenlijk zelf wilde. Ik had best wel pijn, mijn hand reageerde best wel heftig op twintig minuten fietsen al, waardoor je toch al stiekem een beetje gaat denken van 'het zal toch niet, dat het niet gaat lukken'."

Vanaf dag drie ging het stukken beter met Van Es. "Toen ging het eigenlijk in één keer heel erg goed." Op zaterdag trainde ze met de staf en op zondag sloot de verdedigster weer aan bij de rest van de Leeuwinnen. "Als dan uiteindelijk duidelijk wordt dat het wel de goede kant opgaat en dat je echt geen reactie hebt en dat je hand goed reageert, dan heb je zoveel vreugde. Dan ben je uiteindelijk ook zo trots op jezelf en natuurlijk op de medische staf dat het gewoon gelukt is", aldus de back.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!