VIDEO | Roord kopt OranjeLeeuwinnen naar nipte zege op Nieuw-Zeeland

0
VIDEO | Roord kopt OranjeLeeuwinnen naar nipte zege op Nieuw-Zeeland

De OranjeLeeuwinnen zijn het WK begonnen met een nipte zege. In Le Havre werd er met 1-0 gewonnen van Nieuw-Zeeland.

De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman begon goed en had in de eerste helft het overwicht. Lieke Martens had in de eerste minuut al gelijk een goede actie in huis, maar haar voorzet liep tot niets uit.

Tien minuten later kreeg Nieuw-Zeeland een grote kans. Dominique Bloodworth verspeelde de bal, waardoor Olivia Chance kon schieten. De bal spatte uiteen op de lat. Vivianne Miedema probeerde aan de andere kant de bal binnen te koppen, maar kopte over.

Nieuw-Zeeland zat kort op Oranje, dat daardoor moeite had om kansen te creëeren. Na een half uur spelen was Martens dichtbij de 1-0. De aanvalster raakte de bal echter totaal verkeerd en zodoende vloog het leer over.

De Leeuwinnen probeerden voor rust nog op voorsprong te komen en was via Bloodworth dichtbij. De verdedigster raakte de bal niet vol en werkte dus naast. Daardoor stond na 45 minuten de brilstand op het scorebord.

In de tweede helft was het vechten. Sari van Veenendaal moest enkele keren in actie komen, terwijl Oranje aan de andere kant probeerde een gaatje te vinden. Miedema draaide zichzelf keer op keer vast, waardoor de spits niet tot scoren kon komen.

Na een uur spelen deed Oranje er nog een schepje bovenop. Nieuw-Zeeland werd teruggedrukt, maar iedere keer ontbrak het aan de eindpass. Tot aan de tweede minuut van de extra tijd. Invalster Merel van Dongen zette voor, Lineth Beerensteyn, ingevallen voor Shanice van de Sanden, viel een Nieuw-Zeelandse verdedigster lastig en dus kon Jill Roord uiteindelijk binnenkoppen.

Daardoor beginnen de OranjeLeeuwinnen met drie punten aan het WK in Frankrijk. Zaterdag is Kameroen de tegenstander.

Opstelling OranjeLeeuwinnen: Van Veenendaal (C), Van Es (71' Van Dongen), Bloodworth, Van der Gragt, Van Lunteren, Spitse, Van de Donk, Groenen (76' Roord), Martens, Miedema, Van de Sanden (87' Beerensteyn)

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!