Update: FC Twente bevestigt gastheerschap Champions League

0
Update: FC Twente bevestigt gastheerschap Champions League

Van 7 tot en met 13 augustus vindt het kwalificatietoernooi voor de UEFA Women's Champions League plaats. FC Twente is voor dat toernooi als een van de tien organisatoren aangesteld door de UEFA.

In totaal waren er negentien clubs in de race, maar er was slechts plek voor tien clubs, zo valt te lezen op de website van Flora Tallinn. De organisatoren zijn: FC Flora Tallinn (Estland), Gintra Universitetas (Litouwen), SFK 2000 Sarajevo (Bosnië-Herzegovina), WFC Khrakiv (Oekraïne), ŽNK Pomurje Beltinci (Slovenië), RSC Anderlecht (België), SK Slovan Bratislava ( Slowakije), ŽFK Breznica (Montenegro) en FK Rigas Futbola skola (Letland).

Volgens de berichtgeving gaan de vrouwen van FC Twente hun wedstrijden afwerken in De Grolsch Veste. Het toernooi bestaat uit een totaal van 40 clubs die verdeeld worden in 10 poules. Op vrijdag 21 juni wordt er geloot in het Zwitserse Nyon. 

Update 11 juni, 13.34 uur:

FC Twente heeft bevestigd dat de club in augustus gastheer is van een kwalificatietoernooi voor de UEFA Women's Champions League. In totaal worden er tien kwalificatietoernooien gespeeld.

FC Twente was in 2013 en 2015 al eerder organisator van een voorronde. Het toernooi wordt gespeeld van 7 augustus tot en met 13 augustus. De poulewinnaars plaatsen zich voor het hoofdtoernooi (knock-outfase) waar vanaf het najaar 32 clubs aan deelnemen.

FC Twente is met amateurclubs uit Enschede, Hengelo en Oldenzaal in gesprek die kunnen dienen als speel- en trainingslocatie voor het toernooi. Op vrijdag 21 juni vindt de loting voor de voorronde plaats en dan weten de Tukkers wie zij treffen tijdens het toernooi.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!