VOORBESCHOUWING | OranjeLeeuwinnen beginnen WK tegen Nieuw-Zeeland

( 0 reacties)
VOORBESCHOUWING | OranjeLeeuwinnen beginnen WK tegen Nieuw-Zeeland

Dinsdagmiddag spelen de OranjeLeeuwinnen hun eerste groepswedstrijd op het WK. Nieuw-Zeeland is vanaf 15:00 uur in het Stade Océane in Le Havre de tegenstander.

Het treffen tussen Nederland - de nummer acht van de FIFA-ranking - en Nieuw-Zeeland (nummer negentien) wordt de zevende ontmoeting tussen beide landen. Vijfmaal betrof het een ontmoeting in het kader van de Cyprus Cup. Een keer speelden beide landen ‘om het echie’. Dat was tijdens het WK 2015 in Canada, de eerste mondiale eindronde voor de OranjeLeeuwinnen. Lieke Martens schoot Nederland destijds langs Nieuw-Zeeland.

In totaal won Oranje drie keer van de 'Football Ferns'. Twee keer werd er gelijkgespeeld en eenmaal werd er verloren. De laatste ontmoeting tussen beide ploegen dateert van april 2016. Toen wonnen de Leeuwinnen met 2-0 door twee goals van Shanice van de Sanden.

Zij is één van de speelsters die dinsdagmiddag een oude bekende tegenkomt. Van de Sanden speelde in het seizoen 2015/16 samen met Rosie White. Ook Lize Kop, Liza van der Most en Lieke Martens treffen oude bekenden.

Martens komt in Le Havre haar voormalig FC Rosengård-teamgenoot Ali Riley tegen, terwijl Kop en Van der Most Betsy Hassett treffen. Hassett verdedigde in het seizoen 2016/17 de kleuren van Ajax, waarvoor ze twintig keer in actie kwam en tweemaal trefzeker was. 

Voor Vivianne Miedema kan de eerste groepswedstrijd van het WK een bijzondere worden. De spits is nog maar één goal verwijderd van het doelpuntenrecord van Manon Melis. Miedema scoorde tot dusver 58 keer in 75 interlands, een gemiddelde van 0,77 doelpunt per wedstrijd.

Anouk Dekker moet de ontmoeting met Nieuw-Zeeland aan zich voorbij laten gaan. De verdedigster liep in de beslissende play-offwedstrijd in en tegen Zwitserland tegen een rode kaart aan en moet daardoor een duel toekijken.

Speelsters die tijdens de mondiale eindronde twee keer geel krijgen in afzonderlijke wedstrijden, moeten automatisch het eerstvolgende duel toekijken. Twee keer geel of direct rood, betekent ook een uitsluiting voor de volgende WK-wedstrijd. Na de kwartfinale vervallen alle (enkele) gele kaarten en beginnen alle speelsters weer met schone lei.

De wedstrijd tussen de OranjeLeeuwinnen en Nieuw-Zeeland begint dinsdagmiddag om 15:00 uur en wordt uitgezonden op NPO1.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!