Roof zet punt achter carrière vanwege zwangerschap: ''Heel emotioneel''

0
Roof zet punt achter carrière vanwege zwangerschap: ''Heel emotioneel''

Babiche Roof zet per direct een punt achter haar carrière. De aanvoerster van PEC Zwolle verwacht eind dit jaar een kindje en heeft om die reden besloten per direct een punt achter haar loopbaan te zetten.

Dat melden de Blauwvingers woensdagavond. Roof begon haar loopbaan bij FC Utrecht. Via Ajax en Telstar belandde ze in 2017 bij PEC Zwolle. Samen met haar vriend verwacht ze haar eerste kindje.

"Dat is ook de reden dat ik stop", zegt ze op de website van PEC Zwolle. "Na de bekerfinale heb ik mijn teamgenoten in de bus op de hoogte gebracht. Natuurlijk was iedereen heel blij voor me, maar uiteraard vonden zij het ook heel jammer. Na de bekerfinale was ik zelf ook heel emotioneel, mede omdat ik toen al bijna drie maanden zwanger was en wist dat dit mijn laatste wedstrijd zou zijn."

Ze kijkt positief terug op haar carrière: "Ik heb veel gezien en meegemaakt en kan dan ook met een goed gevoel terugkijken op mijn loopbaan. Hier in Zwolle heb ik het enorm naar mijn zin gehad. Het jonge, enthousiaste team, de trainersstaf en iedereen die bij het vrouwenteam betrokken was hebben een hele positieve indruk op mij achtergelaten. Deze jaren had ik zeker niet willen missen."

Roof weet nog niet of ze misschien later haar voetbalschoenen toch weer oppakt. "Zeg nooit nooit, maar voor nu stop ik ermee. PEC Zwolle heeft al wel gezegd dat de deur voor mij altijd open zal blijven staan. Dat zie ik dan ook als een heel groot compliment en getuigt van veel respect. Bij deze wil ik dan ook iedereen binnen de club en uiteraard de supporters bedanken voor de afgelopen twee jaar", aldus de nummer tien.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!