VIDEO | Olympique Lyon rekent binnen half uur af met FC Barcelona in CL-finale

0
VIDEO | Olympique Lyon rekent binnen half uur af met FC Barcelona in CL-finale

Olympique Lyon heeft voor de vierde keer op rij de UEFA Women's Champions League gewonnen. Zaterdag werd er binnen een half uur afgerekend met FC Barcelona: 4-1.

FC Barcelona deelde via Toni Duggan het eerste speldenprikje uit, maar vervolgens was het Lyon dat de klok sloeg. Shanice van de Sanden, die in de basis begon, benutte haar snelheid en gaf voor op Dszenifer Maroszán, die in haar geboorteplaats Boedapest de 1-0 op het scorebord zette.

Van de Sanden kreeg drie minuten later ook een kans, maar haar bal werd van de lijn gehaald. Toch bewees de rappe aanvalster opnieuw haar waarde. Weer ging ze op snelheid langs de verdediging van Barcelona en ditmaal vond ze Ada Hegerberg: 2-0.

Vijf minuten later was het opnieuw Hegerberg. Op aangeven van Amel Majri schoot de Noorse spits de derde treffer namens Lyon binnen. De regerend kampioen had de absolute overmacht en Barcelona kwam er gewoon niet aan te pas.

Hegerberg maakte zelfs nog een zuivere hattrick. Uit een voorzet van Lucy Bronze schoot ze de 4-0 tegen de touwen en daarmee was de wedstrijd definitief beslist. Vlak voor rust kreeg FC Barcelona nog wel een kans op de eretreffer, maar Alexia Putellas kopte over.

Na de thee deed Lyon het wat rustiger aan, al kreeg het kansen via Hegerberg, Maroszán en de ingevallen Delphine Cascarino. Aan de kant van FC Barcelona had Lieke Martens moeten scoren. Van dichtbij schoot de aanvalster naast.

De eretreffer viel in de slotfase alsnog. De ingevallen Asisat Oshoala werd weggestuurd door Martens en schoot de 4-1 binnen. Dat was ook de eindstand. Daarmee pakt Olympique Lyon voor de zesde keer de UEFA Women's Champions League. 

Foto via: Orange Pictures

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!