Heerenveen wil vrouwenvoetbal redden in ruil voor 'toezichthoudende rol'

0
Heerenveen wil vrouwenvoetbal redden in ruil voor 'toezichthoudende rol'

Even leek het erop dat het vrouwenvoetbal zou verdwijnen bij SC Heerenveen, maar inmiddels is bekend dat het toch doorgaat. De gemeente krijgt komend seizoen een 'toezichthoudende rol' binnen de damessport. 

De Leeuwarder Courant meldt dat de gemeente Heerenveen een lening van 150.000 euro wil geven aan het vrouwenvoetbal, maar daar willen de bestuurders wel wat voor terug. De gemeente wil toezicht hebben op de financiën en daarnaast moet er ook een nieuw bestuur komen, volgens het college van burgemeester en wethouders. Daarnaast moet het vrouwenteam binnen een tot twee jaar onder de betaaldvoetbalorganisatie SC Heerenveen vallen.

Burgemeester Tjeerd van der Zwan liet al weten dat het college de lening wil verstrekken. De gemeente wil dan wel minimaal een keer in de twee maanden een inkijkje in de inkomsten, uitgaven en mogelijke reserves. Het te lenen geldbedrag wordt gedurende het seizoen in vier gelijke termijnen uitgekeerd.

Dat de gemeente een lening wil geven aan het vrouwenvoetbal, betekent dat alle kosten op dit moment gedekt zijn. Het kost 300.000 euro om de vrouwen een seizoen te laten spelen en de gemeente betaalt dus de helft. SC Heerenveen stelt 100.000 euro beschikbaar en de KNVB betaalt 50.000 euro. 

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!