VIDEO | Oranje O17 verslaat titelhouder Spanje en staat in finale EK

Oranje O17 staat in de finale van het EK in Bulgarije. De jonge Leeuwinnen versloegen dinsdagavond Spanje met 3-1, waardoor de eerste finale in de historie van Oranje O17 een feit is.

Spanje trof meerdere keren het aluminium, maar het was de ploeg van KNVB-coach Robert de Pauw die op voorsprong kwam. Lotje de Keijzer schoot koel raak: 0-1.

Een domper volgde voor de aanvalster: Ze werd kort na haar doelpunt gewisseld waar het nu naar lijkt een ernstige knieblessure.

De Spanjaarden, regerend Europees kampioen, voerden na rust direct de druk op maar Oranje sloeg na een uur spelen opnieuw toe. Uit een pass van Esmee Brugts bracht Iris Stiekema haar teamgenoten op een verdiende 2-0 voorsprong.

Spanje probeerde nog wel wat terug te doen, maar het was Nikita Tromp die in de slotfase de zege voor Oranje veiligstelde meteen hard schot. Silvia Lloris scoorde in de blessuretijd de eretreffer: 3-1.

Door de zege wacht nu de finale voor Oranje O17. Vrijdagmiddag om 13:00 uur is Duitsland de tegenstander.